Bananenbrood

Bananenbrood

Hi! Je hebt weleens zo weekend dat je wat lekkers wil bakken, maar je er eigenlijk geen boodschappen voor hebt gedaan!
Met dit recept is dat geen probleem omdat je de meeste dingen waarschijnlijk wel in huis hebt!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of 250 gram bloem met 1 theelepel baksoda of bakpoeder)
  • Snufje zout
  • 115 gram (room)boter (als je net niet genoeg boter hebt kan je de rest ook aanvullen met olijfolie)
  • 120 gram witte of bruine bastard suiker
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 500 gram bananen
  • 1 of 2 theelepels kaneel
  • Optie: half koffiekopje Chiazaad, Lijnzaad of andere soorten zaadjes die je erin wilt doen . (zelf gebruik ik Omega-3, Chia- & Lijnzaad mix van de body en fitshop)

Welke Materialen heb je nodig?

  • Een bakvorm
  • Olijfolie, boter of bak spray om je bakvorm mee in te vetten
  • Een staafmixer of een vork
  • Een garde
  • 2 kommen/schalen
  • houtenprikker

Als je dit allemaal hebt dan kan je aan de slag gaan!

  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Vet het bakblik in
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom
  • Zeef de suiker en voeg dit toe bij de bakmeel
  • Doe een snufje zout bij het bakmeel
  • Pureer de bananen (zelf doe ik dit met een staafmixer)
  • Voeg de boter op kamer temperatuur toe aan de bananen en mix dit nog even door elkaar
  • Voeg de eieren toe aan het bananen-botermengsel en mix dit goed door elkaar
  • Giet dit bananen-boter-eierenmengsel in de kom met het bakmengsel en roer dit door elkaar met een garde
  • Optie: indien je er zaden doorheen wil doen dan is dit het moment. Voeg de zaden toe en roer dit er even goed doorheen
  • Wanneer je dit goed gemengd heb, giet je het in je bakvorm
  • Bak je bananenbrood voor zo’n 40-50-65 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
  • Zet je wekker om te beginnen om 40 minuten, de baktijd kan verschillen per oven en per bakvorm. Prik daarom tussendoor met een houten prikker in het bananenbrood, als deze er schoon  uit komt dan is je bananenbrood gaar.

Tip:
Zelf vergeet ik altijd om de boter van te voren uit de koelkast te halen. Je zou de boter dan 15 sec in de magnetron kunnen doen maar je zou ook de boter even in de voorverwarmende oven kunnen zetten. let er dan wel op dat je het in een ovenvaste schaal doet.

Wat als je iets niet hebt of niet genoeg hebt?

  • In plaats van 250 gram zelfrijzend bakmeel te gebruiken kan je ook 250 gram bloem gebruiken met een theelepel bakpoeder of baksoda.
  • Als je net niet genoeg boter hebt kan je het restant aanvullen met olijf olie.
  • In plaats van (room)boter zou je ook kokosolie kunnen gebruiken.

Afkoelen in de oven Aansnijden de juiste structuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *