Biefstuk Salade

Een beetje van Daphne en een beetje van CHICKSLOVEFOOD.Voor mijn verjaardag heb ik van mijn lieve managers en medestagiaire van mijn stage het 5 or less-kookboek gekregen van CHICKSLOVEFOOD.In dit boek staan niet alleen leuke en lekkere recepten met maximaal 5 recepten, maar ook een lief bericht van Elise en Nina (de chicks, dus!). Dit recept is geïnspireerd door hun recept; biefstuk met parmazaanse kaas en rucola.

Wat heb je nodig voor 1 persoon om mijn variant te maken:
Ingredienten:
  •  1 biefstuk (evt. met biefstukkruiden)
  • Parmezaanse kaas (zoveel als je maar wil)
  • Gemixte veldsla (zo’n zakje van de supermarkt, wederom zoveel als dat je wil maar minimaal 75 gram)
  • Een halve citroen
  • Handje met snoeptomaatjes of cherry tomaatjes
  • 1 naanbrood (vrij grote om zelf af te bakken)
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Benodigdheden:
– Snijplank
– Groot bord of snijplank
– Pan
– Tang (om het vlees mee te draaien)
– Aluminiumfolie
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor
Haal zo’n 30 minuten van te voren je biefstuk uit de koelkast
Aan de slag!
1. Zet een koekenpan op hoogvuur en verwarm een flinke laag olijfolie hierin ( de bodem moet net bedekt zijn)
2. Bestrooi je biefstuk met zout en peper of gebruik biefstukkruiden
3. Wanneer je olie heet is, leg je de biefstuk er voorzichtig in met een tang.(let op dit kan speteren, vandaar de tang)
4. Tel 12 seconden en draai dan het biefstuk om, tel weer tot 12 en draai hem weer op. Doe dit zovaak tot je de gewenste gaarheid hebt: voor rare doe je dit zo’n 6 tot 7 keer en voor medium zo’n 10 keer (methode uit chickslovefood! En ik ben addicted)
5. Haal het biefstuk uit de pan en laat hem rusten onder aluminiumfolie.
6. Was de sla, de tomaatjes en de citroen
7. Laat de sla goed uitlekken en leg het dan op je bord of grote snijplank
8. Snij de tomaatjes door de helft en leg ze bij de sla
9. Gebruik een klein beetje sap uit de citroen om de sla een lekker zuurtje te geven
10. Rasp een klein beetje van de citroen schil en meng dit door de sla en tomaatjes.
11. Snij je biefstuk in mooie reepjes en leg deze op je salade
12. Strooi wat parmezaan over je salade
13. Besprenkel de salade met een beetje olijfolie, zout en peper
14. Leg tot slot het naanbrood ernaast
    En Eetsmakelijk!

     

    Biefstuk Salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *