Broodpudding met appel

Hierbij mijn lekkere recept voor als je van wentelteefjes en appeltaart houd. Het is ook een ideaal recept voor als je stokbrood over hebt van de BBQ of Gourmet.

Broodpudding
1 oud stokbrood gesneden of 6 sneetjes wit brood?
0,5 l melk
2 eieren
3 eetlepels suiker +- 70 gram
1 theelepel kaneelsuiker
1 grote appel of 2 kleine
**Optioneel wat rozijnen of krenten (toevoegen op het einde voordat het de oven in gaat)

Vet een ovenschaal in. Verdeel het brood laagje over laagje in de schaal. Mix de melk, eieren, suiker en kaneel met elkaar en roer dit even kort door met een garde. Giet het mengsel over het brood en duw het brood zachtjes aan. Snij de appel in schijfjes (met of zonder schil) en doe deze tussen de stukjes brood in. Plaats de schaal in de oven voor 40 minuten op 180 graden (hetelucht)

Broodpudding met appel

En dan lekker opsmikkelen