Broodpudding

Tussen het werken aan mijn scriptie door moet ik toch nog even een blog schrijven.. en niet zomaar één nee een leftover recept!

Nadat ik zondag witbrood had gebakken voor zondag had ik nog veel  brood over… laten we zeggen dat er 2 sneetjes van gegeten is… niet omdat het niet lekker was maar omdat we zondag toch niet thuis waren.. Maar dan heb je dus nog bijna een heel brood over dus ging ik zoeken naar een recept met oud brood. Ik wou niet de typische wentelteefjes maken en zo kwam ik dan op broodpudding…

Wat heb ik gebruikt voor mijn broodpudding?

  • 250 gram oud wit brood in stukjes gescheurd (deels met korst)
  • 0,5l melk
  • 75 gram witte bastaard suiker
  • 80 gram licht bruine bastaard suiker
  • 50 gram roomboter
  • 5 kleine doosjes met rozijntjes (van die kinderdingen)
  • 2 zoete appels
  • 3 medium eieren
  • snufje kaneel

Wat moet je doen?

  1. scheur het brood in stukjes en verdeel dit over een oven schaal (vergeet deze niet in te vette, dat ben ik dus wel vergeten bedenk ik me terwijl ik dit schrijf, haha! blunder!)
  2. verdeel de rozijnen en het kaneel over het brood
  3. verwarm de melk en voeg hier de suiker aan toe, roer dit goed.
  4. klop de eieren los
  5. haal de melk van het vuur en voeg de eieren eraan toe
  6. verdeel dit over het brood
  7. schil de appel en snij deze in stukjes
  8. snij de boter in stukjes en verdeel deze door de appelstukjes
  9. verdeel de appelstukjes en boter over de brood schaal
  10. zet het geheel in de oven op 200 graden voor zo’n 30 minuten

IMG_8200

#broodpudding #leftover #foodblog