Couscous

Couscous
  • 275 gram couscous (1pak)
  • 300 gram kipfilethaasjes
  • 1 pak jumbo marokkaanse roerbak
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • Handje abrikozen
  • Half handje rozijnen
  • Knoflookolie
  • 1 el ras el hanout
  • 1 tl turkse chilikruiden
  • Kwart pakje tomatenpassata saus
  • Peper
  • Zout
  1. Snij de tomaten in blokjes en de ui in halve ringen. Breng deze op smaak met wat chilivlokken, zout en peper.
  2. Verwarm een stoofpan met wat knoflookolie. Voeg hieraan 2 theelepels ras el hanout kruiden toe.
  3. Snij de kipfilethaasjes in blokjes en bak deze in de stoofpan.
  4. Wanneer de kip gaar begint te worden voeg je de tomaten en ui er aan toe
  5. Snijd de abrikozen in vieren
  6. Voeg de abrikozen toe aan de kip
  7. Wanneer de tomaten zachter zijn geworden voeg je de marokkaanse roerbakmix toe
  8. Voeg wat tomaten passatasaus toe om het mengsel wat vocht te geven
  9. Breng op smaak met nog wat ras el hanout, zout en peper
  10. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat samen met een half handje rozijnen en een theelepel ras el hanout kruiden.
Eten maar!