Leftover meatpie

Vaak als we gehaktballen eten, houden we er 1 of 2 over, deze eet ik dan meestal de volgende dag op brood maar vandaag dacht ik laten we er eens wat anders meedoen. Dus zodoende de leftover meatpie.

Ingrediƫnten:
2 gehaktballen van de dag ervoor (zelf maak ik deze met een eitje en tuinkruiden mix voor gehaktballen)
1 Ei
2 handjes geraspte kaas
Scheutje melk
Zak 200 gram italiaanse groenten
1 handje champignons
1 teentje knoflook
5 vellen bladerdeeg
Boter of olie om in te bakken

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet een bak blik in en bekleed deze met 4 van de 5 vellen bladerdeeg
  3. Prik gaatjes in de bodem met een mes of met een vork
  4. verhit een wok en doe hier een scheutje olie/boter in
  5. Snij de teen knoflook in kleine stukjes en doe deze in de wok
  6. Snij de champignons en doe deze in de wok
  7. Als de champignons lekker gebakken zijn voeg je de Italiaanse groenten mix toe
  8. Mix in een kommetje het ei, de melk en de helft van de kaas
  9. Snij de gehakt ballen in kleine stukjes en voeg deze toe aan de mix in de wok
  10. Wanneer alles verwarmd is haal je de wok van het vuur en voeg je de ei/melk/kaas mix toe
  11. Optioneel zou je nu ook wat zout en peper kunnen toevoegen, ik heb dit niet gedaan aangezien mijn gehaktballen al gekruid waren
  12. Vul nu het bakblik met het bladerdeeg met de mix uit de wok
  13. Bekleed de taart af met het laatste velletje bladerdeeg en de helft van de kaas
  14. Plaats de taart in de oven voor zo’n 30 min. De taart is klaar wanneer het bladerdeeg goudkleurig is.IMG_6598 IMG_6600 IMG_6601