Stoofpeertjes

IMG_6694

Benodigdheden:
1 grote pan

Ingrediƫnten:
-1 kg stoofperen (gieser wildeman)
-250 ml rode wijn (soepel)
-1 theelepel tot maximaal 1 eetlepel kaneel
-100 gram suiker
-Water
*Variatietip: voeg het sap van 1 sinaasappel toe of snij een sinaasappel in dunne partjes en laat dit 1 uur meekoken, na 1 uur de sinaasappel partjes eruit halen anders wordt het bitter door de schil.

  1. Schil der peren en snij ze in stukken en verwijder het klokkenhuis
  2. Doe de peren in een soeppan of andere grote pan en voeg hierbij toe: de suiker, rode wijn, kaneel en vul de pan met water zodat de peren net onderwater staan
  3. Voeg eventueel ook de variatie tip toe
  4. Laat de peren voor minimaal 3 uur koken (totdat ze lekker zacht zijn)
  5. Wanneer je de peren in de sap laat kan je ze met gemak 3 dagen bewaren in de koelkast