Wortel Walnoten Taart

Al heel lang stond er op mijn lijstje: een worteltaart maken. En gister was het dan eindelijk zover! Bakken is voor mij een rust momentje, even iets doen voor mezelf en het liefste zou ik deze worteltaart ook voor mezelf houden want was is ie toch lekker!

 

Ingrediënten

  • 250 g wortels
  • 20 g boter
  • 2 eieren
  • 150 g suiker (50% witte bastaardsuiker 50%bruine basterdsuiker of normale suiker als je dit niet in huis hebt)
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 handje omega 3 mix
  • 45 g rozijnen
  • 100/110 g walnoten
  • Geheime ingrediënt: halve theelepel amandel aroma
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 185 °C. Schil en rasp de wortels. Smelt de boter. Klop de eieren en suiker luchtig en meng de olie, zelfrijzend bakmeel, omega 3 mix,  rozijnen, walnoten, boter, amandel aroma en wortel erdoor. Schenk het beslag in een springvorm en bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm.
IMG_4641 IMG_4642 IMG_4644 IMG_4645

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *